Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Chceli by ste mať štíhle stehná? Vyskúšajte tieto cviky

Chceli by ste mať štíhle stehná? Vyskúšajte tieto cviky

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

 

Hromadeniu tukov zabráni jeho odbúravanie

Tuk, ktorý sa ukladá v tele, sa hromadí najviac na bokoch, stehnách a zadku. Tieto miesta sú zároveň tými, z ktorých sa odbúrava ako z posledných. Ak chcete, aby zostali štíhle, zamerajte sa na tréning celej postavy, pričom do neho zaradíte odporúčané cvičenia zamerané práve na tieto partie. Nezabúdajte venovať tiež pozornosť tomu, ako sa stravujete. 

 

Cviky na stehná a zadok

Cviky na stehná a zadok, ktoré vám pomôžu odbúrať tuk, spevniť ich a pekne vytvarovať, môžete pokojne cvičiť aj doma. Nezabudnite na potrebné vybavenie, ako sú podložka na cvičenie, fitness stupienok, jednoručky a fitness oblečenie. 

 

Výpady s jednoručkami

Vezmite si do rúk jednoručky, postavte sa, uvoľnite ramená, hlava je rovno a pozerajte vpred. Potom podsaďte panvu, zároveň stiahnite brucho a nepredkláňajte sa. Začnite tak, že vykročíte jednou nohou dopredu, po dokročení bude v kolene 90° uhol. 

Koleno by sa však nemalo dostať pred úroveň chodidla, malo by sa nachádzať nad členkom tej istej nohy. Zadné koleno je nad podložkou. Tlakom cez pätu predného chodidla sa vráťte do východiskovej polohy. Chrbát stále udržiavajte vzpriamý a nevybočujte do strán, pohyb by mal byť plynulý. 

Opakujte 15 – 20 x, cvičiť môžete 3 série.

 

Drepy

S jednoručkami môžete cvičiť aj drepy. Pozor ale na ich správne vykonávanie. Začnite v postoji s chodidlami na zemi v šírke ramien, pri širšom postoji za zapája aj zadok. Päty zostávajú po celý čas na podložke, nedvíhajte ich a podsaďte panvu.

Počas poklesu dole smerujte panvu nadol a dozadu, zároveň sa nadýchnite. V spodnej pozícii zadržte dych, stehná by mali byť rovnobežne s podlahou, kolená nesmú siahať až pred prsty. Po návrate do stoja vydýchnite. 

Opakujte 15 – 20 x, cvičiť môžete 3 série.

 

 

Výstupy s fitness stupienkom

Postavte sa čelom k fitness stupienku alebo lavici, vziať si môžete aj jednoručky na zvýšenie záťaže. Ľavé chodidlo postavte na stupienok, preneste naň váhu a vystúpte hore. Prinožte druhú nohu a ľavým chodidlom zostúpte zo stupienka. Teraz vám na ňom zostalo položené pravé chodidlo. Preneste naň váhu, vystúpte, pri prinožení opäť vymeníte nohy.

Opakujte 15 – 20 x, cvičiť môžete 3 série.

 

Bulharské drepy

Začnite v stoji pred lavičkou, jedno chodidlo je na zemi, druhé sa nártom opiera zhora o lavičku. Hlava má byť vo vzpriamenej polohe, pozerajte vpred. Začnite pokrčením kolena stojnej nohy, nezabúdajte pritom na stabilitu. Klesajte až do polohy, kedy bude koleno nohy, na ktorej stojíte, v pravom uhle. Potom sa vráťte do východiskového postoja. 

Opakujte 10 – 15 x na každú nohu. Cvičiť môžete 3 série.

 

Podobné články

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.

23.08.2023

Leží vám v pivnici nevyužitý bicykel a rozmýšľate čo s ním? Alebo si hľadáte šport, ktorý by vám zabezpečil dostatok pohybu? Nech už je to akokoľvek, začať s cyklistikou je v každom prípade dobrou voľbou. Prináša so sebou viacero benefitov pre vaše zdravie, peňaženku aj planétu.