Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Viete, aké výhody má ranný tréning? 

Viete, aké výhody má ranný tréning? 

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

 

Napumpujte telo endorfínmi hneď po zobudení

Cvičenie prospieva ľudskému organizmu v akomkoľvek čase. Iste sa však aj vám často stáva, že sa k nemu počas dňa jednoducho nedostanete. Práve to je jeden z dôvodov, prečo sa odporúča zvoliť práve ranný tréning. Ranné cvičenie navyše napumpuje vaše telo endorfínmi, ktoré sa postarajú o dobrú náladu. Bude sa vám tiež lepšie zvládať stres. 

 

Viac energie na celý deň

Ranný tréning je na prebudenie lepší ako šálka kávy. Zájsť si ráno do fitka, zabehať si alebo sa venovať inému športu je prospešné aj pre váš pracovný výkon. Rozprúdi vám krv, výsledkom čoho je viac kyslíka do srdca, pľúc aj mozgu. Prinesie vám viac energie a lepšiu koncentráciu, čo iste ocení váš šéf v zamestnaní. Cvičenie ráno pomôže prebudiť telo i myseľ. Počas fyzickej aktivity sa stimuluje produkcia adrenalínu, čo vedie ku zvýšenej produktivite a výkonu počas celého dňa. 

 

Ranný tréning povzbudí metabolizmus

Cvičenie ráno povzbudí metabolizmus, a to nielen počas cvičenia, ale aj nasledujúcich hodín. V porovnaní s inými časťami dňa pri ňom spálite viac tuku. Neodporúča sa však cvičiť celkom nalačno. Mali by ste si dať raňajky, ktoré zabránia strate svalovej hmoty, prípadne problémom s tlakom a točeniu hlavy. Pozor len na výber potravín. Mali by byť ľahko stráviteľné, aby nezaťažili žalúdok. 

  

 

Zlepšenie spaľovania tukov

Ranné cvičenie stimuluje telo k tomu, aby ako zdroj energie použilo nahromadené tukové zásoby. Tento fakt iste ocenia hlavne tí, ktorí sa usilujú o zníženie svojej hmotnosti. Myslite však na to, že tuk sa najlepšie odbúrava po dosiahnutí tepovej frekvencie 60 – 70 % vašej maximálnej tepovej frekvencie a energia z tukov sa začína tvoriť približne po 20 minútach cvičenia.

 

Pomôže vytvoriť návyk

Rozhodnutie pre ranný tréning vám pomôže vytvoriť si pravidelnú rutinu cvičenia. Je len veľmi málo pravdepodobné, že sa vám budú ráno kopiť nečakané povinnosti alebo sa vyskytnú iné prekážky, ktoré vám zabránia zacvičiť si. Ráno sa tiež nemôže stať, že už budete priveľmi unavení z práce. Pomôže vám tak stanoviť si si pevný časový rámec na fyzickú aktivitu.

 

Menej ľudí vo fitnescentre 

Popoludnia a večerné hodiny patria vo fitnescentrách k najviac vyťaženým časom. Ranné cvičenie vám preto prinesie ešte jednu výhodu. Nebudete musieť čakať na uvoľnenie strojov alebo činiek a iste oceníte aj lepší vzduch. Niektoré fitká môžu mať dokonca na ranné hodiny lepšie ceny. 

Podobné články

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.

23.08.2023

Leží vám v pivnici nevyužitý bicykel a rozmýšľate čo s ním? Alebo si hľadáte šport, ktorý by vám zabezpečil dostatok pohybu? Nech už je to akokoľvek, začať s cyklistikou je v každom prípade dobrou voľbou. Prináša so sebou viacero benefitov pre vaše zdravie, peňaženku aj planétu.