Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Tie najlepšie cviky na fit lopte na spevnenie celého tela 

Tie najlepšie cviky na fit lopte na spevnenie celého tela 

Fit lopta je účinnou pomôckou pri fyzioterapeutických a rehabilitačných cvičeniach. Jej používanie uľavuje od bolesti chrbta a predchádza ďalším ťažkostiam. Nezaostáva však, ani keď je reč o posilňovaní. Spoznajte benefity, ktoré prináša, a naučte sa zopár efektívnych cvikov, ktoré bez problémov zvládnete aj v pohodlí domova.  

Fit lopta na kondíciu celého tela

Cvičenie na fit lopte je vhodné pre každú vekovú kategóriu a prekážkou nemusia byť ani niektoré zdravotné obmedzenia. Už len samotné sedenie na fit lopte blahodarne vplýva na správne držanie chrbta. Vhodnými cvikmi si môžete tiež dopomôcť k pretiahnutiu skrátených svalov, zlepšiť celkovú stabilitu tela a uľaviť od bolesti pohybového aparátu. 

Udržiavanie neustáleho balansu, ktorý cvičenie na fit lopte vyžaduje, aktivizuje hlboké svalstvo naprieč celým telom. Vďaka tomu dochádza k jeho účinnému precvičovaniu a posilňovaniu. Pravidelné používanie fit lopty pri tréningu sa postará o spevnenie brušného svalstva, sedacích svalov a svalov dolných končatín. Spevní tiež svalstvo v oblasti namáhanej, a pritom často zanedbávanej chrbtice.

Plank 

Plank sám o sebe je jeden z najúčinnejších cvikov na posilnenie celého tela, špeciálne potom na tzv. core, teda jeho stred. Ak chcete tento cvik čo najviac zintenzívniť, použite fit loptu. Cez brucho a stehná „rúčkujte“ vpred až do bodu, kedy sa budete o fit loptu zapierať lýtkami. Telo držte v jednej rovine, brucho a trup majte čo najviac spevnené. V takejto polohe, pri plynulom dýchaní, sa snažte vydržať cca 30 sekúnd.  

      

Mostík 

Obľúbený cvik na posilnenie zadku a hamstringov. Jeho základná (a najjednoduchšia) verzia spočíva v ľahu na chrbte s pokrčenými kolenami a dvíhaní panvy nahor za pomoci sedacích svalov. Ak chcete z tohto cviku vyťažiť čo najviac, môžete chodidlá vyložiť na fit loptu. Ak je pre vás takýto cvik stále príliš jednoduchý, nechajte počas cvičenia jednu nohu dvihnutú. Cvik opakujte podľa potreby cca 20 krát a v prevedení so zdvihnutou nohou na každú stranu 10 – 15 krát. 

Dvíhanie fit lopty nohami 

Pri tomto cviku precvičíte, paradoxne, predovšetkým brušné svalstvo. Paradoxne preto, lebo na prvý pohľad budú pracovať najmä nohy. Aby bol ale cvik prevedený správne, je to práve stred tela, ktorý musí zostať maximálne spevnený. Ľahnite si na chrbát a fit loptu zovrite medzi členkami. Nohy následne dvíhajte nahor a späť tak, aby sa nedotkli zeme. Chrbát držte pevne vystretý na podložke a neprehýbajte sa v bedrovej oblasti. Cvik opakujte podľa vašej kondície asi 12 krát. 

skimble-workout-trainer-stability-ball-l

Sed-ľah

Ďalší cvik, pri ktorom dostane zabrať vaše brušné svalstvo, je dobre známy sed-ľah. Spodnou časťou chrbta si ľahnite na fit loptu a s mierne rozkročenými nohami sa pevne zaprite o zem. Ruky si založte za hlavu a dvíhajte trup smerom od zeme nahor a naspäť. Dávajte pozor aby ste nepreťažili krčnú chrbticu – trup dvíhajte pomocou brušného svalstva a hlavu opierajte o ruky, ktoré jej majú slúžiť ako opora. Opakujte 12 – 15 krát.  

skimble-workout-trainer-exercise-oblique

Benchpress 

Okrem fit lopty si pri tomto cviku vezmite na pomoc činky alebo dve fľašky s vodou. Ľahnite si na fit loptu hornou časťou chrbta tak, aby sa o loptu opierala aj hlava. Nohy pokrčte, trup, stred tela a kolená zostávajú v jednej rovine. Predpažte ruky s činkami a pomaly ich ohýbajte v lakťoch smerom do strán, až kým sa nedotknú lopty. Následne sa vráťte do východiskovej polohy. Cvik opakujte približne 15 krát. Nezabudnite na dýchanie – pri pohybe smerom nadol sa nadýchnite, pri vzpažovaní vydýchnite.  

skimble-workout-trainer-exercise-ball-pr

 

Podobné články

07.05.2024

Zvýši kondíciu a pomôže aj spáliť tuk — vysokointenzívny tréning (HIIT) naštartuje váš metabolizmus už za 30 minút. Spaľovanie tuku pritom pokračuje aj po tréningu a je vhodný pre mužov i ženy. Čo tento typ tréningu zahŕňa a aké výhody vám prinesie?

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.