Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Spaľovače tuku a ako zvýšiť ich účinnosť

Spaľovače tuku a ako zvýšiť ich účinnosť

Ako rýchlo a účinne schudnúť a zbaviť sa nadbytočných tukov? To je otázka, ktorú si kladie mnoho ľudí. Žiaľ, jedna univerzálna odpoveď neexistuje. Za úspešným chudnutím stojí viacero faktorov, medzi ktorými majú svoje významné miesto spaľovače tukov. Čo robiť, aby ste mali vyššiu šancu dosiahnuť vytúženú postavu?

 

Čo vlastne spaľovače tuku sú?

Spaľovače tuku sú doplnky výživy, ktoré podporujú rozklad tukov v tele. Ich zloženie je navrhnuté tak, aby naštartovalo metabolizmus a využívanie tukov ako paliva pri výkonoch. Rovnako potláčajú chuť do jedla, pomáhajú znižovať absorpciu tukov a zvyšovať ich úbytok počas cvičenia. Podporujú tiež tvorbu tepla, čím zvyšujú energetický výdaj.

Spaľovače tukov však nie sú žiadne zázračné prípravky, ktoré vám pomôžu zhodiť 10 kg za týždeň. Takýto spôsob chudnutia nie je zdravý, práve naopak, môže vášmu telu veľmi uškodiť. Na spaľovač tukov sa preto pozerajte ako na doplnok výživy, ktorý má za úlohu zefektívniť účinok správne nadstaveného procesu chudnutia. A na čo všetko si dať pozor, aby bol výsledok čo najefektívnejší?

 

Upravte svoju stravu 

Základom efektívneho chudnutia a zdravého životného štýlu je správne nadstavený jedálniček. Pokiaľ sa snažíte schudnúť, je dôležité, aby ste si dali pozor na množstvo prijatých kalórií. Chudnutie môže začať v tom prípade, ak dosahujete kalorický deficit. Teda, ak je počet prijatých kalórií nižší, ako počet tých spotrebovaných.

 

Pridajte do stravy proteíny

Bielkoviny pomáhajú nielen budovať svalovú hmotu, ale zároveň fungujú ako prírodný spaľovač tukov. Na ich rozklad totiž telo spotrebuje oveľa viac energie, ako na rozklad sacharidov či tukov. Zaradenie rôznych na bielkoviny bohatých jedál, napríklad orechov či strukovín, a proteínových doplnkov stravy, ako sú proteínové tyčinky, podporuje znižovanie hmotnosti. Navyše sa po ich budete cítiť viac zasýtení a nebudete mať takú chuť do jedla.

 

Nahraďte nezdravé tuky zdravými

Aj keď sa snažíte schudnúť, je dôležité prijať do tela zdravé tuky. Tie sú pre organizmus veľmi prospešné a navyše pomáhajú v boji proti nezdravým, trans nasýteným, mastným kyselinám. Nenasýtené tuky, ako napríklad omega-3 mastné kyseliny, sa nachádzajú najmä v rybách, rastlinných olejoch a orieškoch. Tieto potraviny zároveň obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, a preto ich rozhodne odporúčame zaradiť do stravy. Pozor si dajte len na ich kalorickú hodnotu, ktorá je o niečo vyššia.

 

Pozor na rafinované sacharidy

Ide najmä o obilniny, ktoré boli natoľko spracované, že už neobsahujú takmer žiadnu vlákninu či iné živiny. Z toho dôvodu majú vyšší glykemický index a spôsobujú zvýšenú chuť do jedla. Okrem toho bolo zistené, že hrajú úlohu aj pri ukladaní brušného tuku. Pri zostavovaní jedálnička sa preto snažte obmedziť obyčajné pšeničné cestoviny, biele pečivo či typické raňajkové cereálie. Nahraďte ich radšej celozrnným pečivom, quinou, pohánkou, jačmeňom alebo ovsom.

 

Pravidelne cvičte

To, že pohyb a cvičenie majú pozitívny vplyv na celkový zdravotný stav a podporujú chudnutie, je známy fakt. Pri snahe vysnívanú hmotnosť však môže veľmi efektívne pomôcť silový tréning. Ide o cvičenie, počas ktorého sa pracuje so zdvíhaním váhy a podporuje rast a silu svalov. Práve takýto tréning má navyše pozitívny účinok na spaľovanie tukov. Správne nadstaveným programom tak môžete dosiahnuť nielen štíhlu, ale aj vyrysovanú postavu.

 

Doprajte si dostatok spánku

Nerušený, aspoň 7 hodinový, každodenný spánok prospieva celkovému zdraviu a pomáha aj pri chudnutí. Jeho nedostatok má totiž za následok hormonálne zmeny a vyššiu chuť do jedla, čo sa odrazí na vašom kalorickom príjme. V neposlednom rade negatívne vplýva na imunitný systém a správne fungovanie celého tela. Všetko to potom ovplyvňuje mieru a kvalitu redukcie hmotnosti.

Kvalitu spánku môžete ovplyvniť viacerými spôsobmi. Vyhnite sa kofeínovým nápojom a doplnkom v poobedňajších hodinách, pozor si dajte aj na zloženie vášho spaľovača tukov. A to najmä v prípade, ak ho prijímate po 18:00. Rovnako obmedzte používanie mobilných zariadení pred spaním. Pomôcť môže tiež vytvorenie večerného rituálu. Opakovanie tých istých činností, napríklad, umývanie zubov a sprchovanie, telu indikuje, že sa blíži čas na spánok.

Podobné články

21.02.2024

Trh s proteínmi ponúka bohatý výber, z ktorého si môže vybrať každý športovec. Ako však spoznať, či je proteín naozaj kvalitný?

09.01.2024

Medzi aminokyseliny, ktoré si ľudský organizmus dokáže vytvoriť, no nie v dostatočnom množstve, patrí aj L-arginín. Táto látka je dôležitá na lepšie prekrvenie svalstva, má však aj iné priaznivé účinky. Aké? To vám prezradíme v nasledujúcom článku.

21.12.2023

Ak to s cvičením myslíte vážne, pozor si musíte dať aj na príjem dostatočného množstva potrebných živín, ako sú napríklad proteíny či vitamíny. Bez toho želané výsledky nikdy nedosiahnete. Aké základné doplnky výživy sú vhodné na doplnenie vašej stravy?

20.09.2023

Jesenné dni podrobujú skúške našu vytrvalosť a energiu. Proti únave niekedy stačí zapojiť viac fyzickej aktivity alebo, naopak, dopriať si dostatok relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging neprinesú výsledky. V takomto prípade vášmu telu, pravdepodobne, chýbajú dôležité vitamíny. Chcete vedieť, ktoré konkrétne? Čítajte ďalej.

20.07.2023

Venujete sa aktívne cvičeniu a neviete, aké si vybrať doplnky výživy? Poradíme vám v ich krátkom prehľade. Nezabudli sme ani na špeciálne potreby mužského a ženského organizmu.

26.06.2023

Vitamín B12 sa podieľa na mnohých procesoch v ľudskom organizme. Na čo všetko ho potrebujeme a aký vplyv má na vašu postavu, vám prezradíme v nasledujúcom článku.

07.06.2023

Ginkgo biloba pochádza z rovnomenného stromu rodu ginkovité. Je často vysádzaný v parkoch a záhradách ako okrasný strom, extrakt zo semien a listov stromu má tiež bohaté účinky na ľudský organizmus, hlavne na jeho obehový a dýchací systém aj mozog.

17.04.2023

Testosterón je hormón, ktorý zohráva dôležitú úlohu v mužskom tele. Zodpovedá za jeho správny vývoj a drží dohľad nad celou radou jeho fyzických funkcií. Čo sa však stane, keď z nejakého dôvodu začne jeho hladina klesať a čo s tým môžete urobiť?

15.03.2022

Proteíny sú spájané najmä s naberaním svalovej hmoty, ale okrem športovcov sú dôležité aj pre nešportujúcich ľudí. Bielkoviny by mali byť súčasťou pestrej stravy, pretože ich funkcia v každom ľudskom organizme je veľmi dôležitá.

03.01.2022

V našom tele sa vytvára pôsobením UV žiarenia a môžeme si ho doplniť aj v strave. Len zdravá výživa ho však v dostatočnom množstve nedoplní.