Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Ginkgo biloba — doplnok výživy aj pre športovcov

Ginkgo biloba — doplnok výživy aj pre športovcov

Ginkgo biloba pochádza z rovnomenného stromu rodu ginkovité. Je často vysádzaný v parkoch a záhradách ako okrasný strom, extrakt zo semien a listov stromu má tiež bohaté účinky na ľudský organizmus, hlavne na jeho obehový a dýchací systém aj mozog.

Účinky ginkgo biloba

Ginkgo biloba obsahuje okrem iného antioxidanty a flavonoidy. Práve flavonoidy sú dôležité pre správne fungovanie obehového systému. Znižujú totiž lámavosť kapilár, rozširujú koronárne cievy, čím znižujú krvný tlak. Pôsobia tiež proti modrinám, opuchom a zlepšujú vylučovanie zadržiavanej vody z tela.

 ginko.jpg

Lepšia cirkulácia krvi aj okysličovanie

Tým, že ginkgo rozširuje cievy, zlepšuje sa aj cirkulácia a okysličovanie krvi. Dochádza k lepšiemu prekrveniu tela, najmä končatín, ktorých nedokrvenie spôsobuje pocit chladných rúk a nôh. Pri zúžených cievach hrozí riziko vzniku trombóz, preto je ginkgo so svojím vazodilatačným účinkom skvelou prevenciou. Okrem toho normalizuje krvný tlak a upravuje nepravidelnú činnosť srdca.

Účinky ginkga biloba na mozog

Vďaka tomu, že zvyšuje prekrvenie mozgového tkaniva, má pozitívny účinok na kognitívne funkcie. Zlepšuje činnosť mozgových buniek, sústredenie, celkovú pamäť a najmä zapamätávanie si v období zvýšeného stresu. 

V staršom veku prispieva k zachovaniu poznávacej funkcie aj pamäti a používa sa ako výživový doplnok pri liečbe Alzheimerovej choroby. Jeho účinok bol dokázaný tiež pri chorobách pľúc, priedušiek, pri astme a bolestiach hlavy. Užívanie ginkga ocení aj psychika — pomáha totiž pri depresii a úzkosti. 

Čo prináša ginkgo biloba športovcom

Bolo preukázané, že pri dlhodobom užívaní ginkgo výrazne znižuje starnutie nervovej sústavy. Okrem toho zlepšuje spánok a znižuje frekvenciu nočného prebúdzania sa. Okrem zlepšenia kognitívnych funkcií a zníženia pocitu únavy zamedzuje vzniku opuchov a modrín. Ako doplnok výživy je vhodné najmä pre silových športovcov, bežcov a cyklistov, ktorým by v ich povinnej výbave rozhodnej nemal chýbať. Znižuje riziko upchatia ciev a prináša lepšie prekrvenie končatín. Pomáha odvádzať  laktát a prispieva k dôkladnejšej regenerácii svalov. Doplnok výživy s výťažkami z tejto rastliny si môžete vybrať aj našej ponuke. 

 

Podobné články

21.02.2024

Trh s proteínmi ponúka bohatý výber, z ktorého si môže vybrať každý športovec. Ako však spoznať, či je proteín naozaj kvalitný?

09.01.2024

Medzi aminokyseliny, ktoré si ľudský organizmus dokáže vytvoriť, no nie v dostatočnom množstve, patrí aj L-arginín. Táto látka je dôležitá na lepšie prekrvenie svalstva, má však aj iné priaznivé účinky. Aké? To vám prezradíme v nasledujúcom článku.

21.12.2023

Ak to s cvičením myslíte vážne, pozor si musíte dať aj na príjem dostatočného množstva potrebných živín, ako sú napríklad proteíny či vitamíny. Bez toho želané výsledky nikdy nedosiahnete. Aké základné doplnky výživy sú vhodné na doplnenie vašej stravy?

24.11.2023

Ako rýchlo a účinne schudnúť a zbaviť sa nadbytočných tukov? To je otázka, ktorú si kladie mnoho ľudí. Žiaľ, jedna univerzálna odpoveď neexistuje. Za úspešným chudnutím stojí viacero faktorov, medzi ktorými majú svoje významné miesto spaľovače tukov. Čo robiť, aby ste mali vyššiu šancu dosiahnuť vytúženú postavu?

20.09.2023

Jesenné dni podrobujú skúške našu vytrvalosť a energiu. Proti únave niekedy stačí zapojiť viac fyzickej aktivity alebo, naopak, dopriať si dostatok relaxu. Občas však ani masáže, ani jogging neprinesú výsledky. V takomto prípade vášmu telu, pravdepodobne, chýbajú dôležité vitamíny. Chcete vedieť, ktoré konkrétne? Čítajte ďalej.

20.07.2023

Venujete sa aktívne cvičeniu a neviete, aké si vybrať doplnky výživy? Poradíme vám v ich krátkom prehľade. Nezabudli sme ani na špeciálne potreby mužského a ženského organizmu.

26.06.2023

Vitamín B12 sa podieľa na mnohých procesoch v ľudskom organizme. Na čo všetko ho potrebujeme a aký vplyv má na vašu postavu, vám prezradíme v nasledujúcom článku.

17.04.2023

Testosterón je hormón, ktorý zohráva dôležitú úlohu v mužskom tele. Zodpovedá za jeho správny vývoj a drží dohľad nad celou radou jeho fyzických funkcií. Čo sa však stane, keď z nejakého dôvodu začne jeho hladina klesať a čo s tým môžete urobiť?

15.03.2022

Proteíny sú spájané najmä s naberaním svalovej hmoty, ale okrem športovcov sú dôležité aj pre nešportujúcich ľudí. Bielkoviny by mali byť súčasťou pestrej stravy, pretože ich funkcia v každom ľudskom organizme je veľmi dôležitá.

03.01.2022

V našom tele sa vytvára pôsobením UV žiarenia a môžeme si ho doplniť aj v strave. Len zdravá výživa ho však v dostatočnom množstve nedoplní.