Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Ako schudnúť do plaviek

Ako schudnúť do plaviek

Aj vy sa vždy na začiatku leta usilujete o to, aby ste pri vode vyzerali čo najkrajšie? Ak tento rok opäť hľadáte odpoveď na to, ako schudnúť do plaviek, začítajte sa do nášho článku. Prezradíme vám aj to, ako nielen zhodiť niekoľko kilogramov, ale si aj vytvarovať krajšiu postavu bez jojo efektu.

Chudnite zdravo 

Pri chudnutí najčastejšie mnohí (a netýka sa to len žien) ako prvé siahnu po rôznych diétach. Ich výsledkom je síce strata hmotnosti, častokrát však dochádza tiež k úbytku svalovej hmoty. Je to preto, že počas diéty telo chudne len v dôsledku nedostatku živín. Výsledkom tak nie je pekne vyformovaná postava. Ak chcete, aby ste v plavkách vyzerali naozaj dobre, zabudnite na obmedzenie príjmu jedla a rôzne diéty bez fyzickej aktivity. Riešenie, ktoré navyše zabráni aj jojo efektu, čo vám v konečnom dôsledku prinesie ešte viac tuku, sa skrýva inde. 

Spáľte tuky a posilnite svaly

Ako už iste tušíte, pri odpovedi na otázku „Ako schudnúť do plaviek“ na vás čaká viac pohybu. Druhým dôležitým pilierom je zdravé stravovanie. 

 

Zostavte si nový jedálny lístok

Rôzne populárne diéty nútia ľudí prijímať minimum kalórií a v konečnom dôsledku vedú k ešte väčšiemu pocitu hladu. Pri chudnutí je však veľmi dôležité zdravé stravovanie s obsahom všetkých dôležitých látok. Z jedálneho lístka vyhoďte sladkosti, zákusky, fast food, mastné mäso a pochutiny, ako sú chipsy a podobne aj vyprážané jedlá. Počítanie kalórií nie je vhodné. Môže viesť k zvýšenej hladine kortizolu a stresu, ktorého následkom je väčšia chuť práve na nezdravé, vysokokalorické jedlá. 

Čo si dať na tanier? 

Vyvážená strava s obsahom sacharidov, tukov (tých zdravých), bielkovín, vitamínov a minerálov je základom úspechu. Okrem ovocia a zeleniny by ste mali konzumovať prirodzené zdroje bielkovín. Najviac ich obsahujú kuracie a morčacie prsia, hovädzia roštenka, vajíčka a tvaroh. Namiesto bieleho cukru používajte med, kokosový cukor alebo stéviu. Zdravé tuky vám poskytnú kokosový a olivový olej, avokádo, oriešky a semienka. Nájdete ich tiež v mastných rybách

Pravidelnosť v stravovaní 

Rovnako dôležité ako to, čo konzumujete, je to, kedy tak urobíte. Na jedenie si vyhraďte dostatok času. Dbajte o to, aby ste jedlo dôkladne požuli. Podporíte tak správne trávenie a ľahšie zistíte, kedy ste sa už nasýtili. Ak budete mať medzi jednotlivými chodmi chuť na niečo malé a sladké alebo slané, doprajte si ovocie (v menšom množstve aj sušené), zeleninu či oriešky. Veľké porcie jedla konzumujte s odstupom 3 – 4 hodiny. Dôležitá je tiež pravidelnosť — pomôže vám predísť návalom „vlčieho hladu“ po priveľmi dlhej pauze medzi jedlami. 

 

Pohybom ku krajšej postave 

Ak ste tak dosiaľ neurobili, mali by ste začať cvičiť. Aj keď to môže byť spočiatku náročné, po niekoľkých dňoch si vaše telo na viac aktivity navykne. Začať cvičiť by ste mali pozvoľna, zvoľte menej náročné aktivity, ktoré vám pomôžu v postupnom budovaní kondície. Vhodné sú rýchla chôdza a niekoľko minúť cvikov na posilnenie svalstva. Postupne si vybudujete návyk, vďaka ktorému sa vám podarí vo vašom úsilí vydržať. Popremýšľajte tiež nad tým, aký šport by vás najviac bavil. Môžete sa tiež pridať k svojim priateľom. Pre začiatočníkov sú vhodné plávanie, beh, cyklistika a fitness.

Aby ste podporili spaľovanie tukov a rast svalov, vhodné je užívanie výživových doplnkov. Pomôžu vám spaľovače tukov, ako sú kofeín, L-karnitín, synefrín a extrakt zo zeleného čaju. Rast svalov podporia vhodné proteíny. Ich príjem navyše prispieva k rýchlejšej regenerácii po cvičení a pomáha predchádzať svalovej horúčke. 

Podobné články

25.10.2023

Narazili ste na ďalšiu zo zázračných diét, ktoré sľubujú viditeľný úbytok hmotnosti v priebehu niekoľkých dní až týždňov? Nestrácajte s ňou čas – minimálne nie vtedy, ak túžite po trvalých výsledkoch bez „zhumpľovaného“ zdravia.

28.08.2023

Tehotenstvo a pôrod sú krásnym obdobím, ktoré však za sebou zanechá spravidla niekoľko kilogramov hmotnosti navyše. Chceli by ste sa ich zbaviť?

10.05.2023

Štíhle a vypracované brucho je vysnívanou métou mnohých z nás. Nevešajte však hlavu – skúste sa držať nasledujúcich tipov, ako schudnúť z brucha.

29.09.2021

Ako schudnúť bez jojo efektu, zdravo a s dostatkom živín, ktoré organizmus potrebuje?