Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Schudnúť z brucha nemusí byť veda – poradíme vám ako na to

Schudnúť z brucha nemusí byť veda – poradíme vám ako na to

Štíhle a vypracované brucho je vysnívanou métou mnohých z nás. Nadbytočný tuk sa v tejto oblasti ukladá veľmi rád a svojej pozície sa len tak ľahko nevzdáva. Nevešajte však hlavu – skúste sa držať nasledujúcich tipov, ako schudnúť z brucha.  

Postrážte si jedálniček

Snaha schudnúť z brucha bez racionálne vyskladaného jedálnička je behom na dlhú trať. Rovnica, ktorá hovorí, že energetický výdaj musí byť väčší než príjem, je neúprosná. Väčšina z bežných konzumentov by sa musela riadne zapotiť, ak by sa jej pri svojej bežnej strave chcela držať. Tvrdenie, že toho za deň veľa nezjete, neobstojí. Aj na pohľad nevinná zálievka na šaláte môže byť kalorickou bombou bez väčšej výživovej hodnoty. 

Sledujte preto zloženie jednotlivých potravín a všímajte si ich kalorické hodnoty. Vyhýbajte sa jednoduchým cukrom, fastfoodovým pochutinám a dôraz klaďte na pravidelnú stravu v menších množstvách. Dávajte si pozor aj na tzv. prázdne kalórie, ktoré na vás striehnu v alkoholických nápojoch. 

Zdravá strava = zdravé chudnutie 

Vďaka racionálnemu stravovaniu na seba výsledky nenechajú dlho čakať. Správne vyskladaný tanier vám pomôže schudnúť z brucha a postará sa tiež o rovnomerné chudnutie celého tela. Čo by na ňom teda nemalo chýbať? 

 

Bielkoviny 

Kvalitné bielkoviny v podobe chudého mäsa, rýb, mliečnych výrobkov, vajec, prípadne strukovín a orechov, vám dodajú pocit sýtosti, podporia optimálne fungovanie metabolizmu a dodajú silu vašim svalom. Ich príjem vám pomôžu zvýšiť proteínové výživové doplnky.  

Vláknina

Rovnako ako bielkoviny, aj vláknina vás už pri menších množstvách dokáže zasýtiť na dlhšiu dobu, čím predídete častým pocitom hladu. Vyššiemu príjmu vlákniny sa odvďačí aj vaše trávenie. Nájdete ju v zelenine, ovocí, celozrnných výrobkoch a v strukovinách.

Pitný režim 

Dostatočný príjem tekutín môže niekoľkonásobne zrýchliť váš metabolizmus a podporiť tak proces chudnutia. Zo svojho jedálnička úplne vylúčte sladené nápoje a nahraďte ich čistou vodou, či bylinkovým čajom. Ak potrebujete, skúste tekutiny dochutiť citrónovou šťavou, lístkami mäty alebo medovky. 

 

 

Cviky, ktoré pomáhajú schudnúť z brucha

Ak chcete schudnúť z brucha a spoliehate sa len na cviky typu sed-ľah, pribrzdite. Chudnutie z jednej telesnej partie je takmer nemožné. Ak nebudete aspoň 3 x týždenne precvičovať celé telo, nebude vám to nič platné. Najrýchlejšiu cestu pri chudnutí (aj z brucha) predstavuje intervalový tréning. Pri tomto type tréningov sa striedajú krátke intervaly intenzívneho cvičenia s intervalmi oddychu. Spaľovanie tukov je tak zapnuté na maximum. Váš metabolizmus pracuje na plné obrátky aj niekoľko hodín po cvičení.  

Pri vašej snahe schudnúť z brucha vám poslúži aj celý rad kardio tréningov, napr. beh, plávanie, cyklistika, ale aj rýchla chôdza. Okrem vplyvu na tukové zásoby prospieva pravidelný pohyb celkovému zdraviu vášho tela. Pozitívne vplýva na imunitu a znižuje hladinu cukru v krvi. Pomáha tiež pri zápalových procesoch a prospeje nielen fyzickej kondícii, ale aj vašej dobrej nálade.

 

Podobné články

25.10.2023

Narazili ste na ďalšiu zo zázračných diét, ktoré sľubujú viditeľný úbytok hmotnosti v priebehu niekoľkých dní až týždňov? Nestrácajte s ňou čas – minimálne nie vtedy, ak túžite po trvalých výsledkoch bez „zhumpľovaného“ zdravia.

28.08.2023

Tehotenstvo a pôrod sú krásnym obdobím, ktoré však za sebou zanechá spravidla niekoľko kilogramov hmotnosti navyše. Chceli by ste sa ich zbaviť?

08.06.2023

Aj vy sa vždy na začiatku leta usilujete o to, aby ste pri vode vyzerali čo najkrajšie? Ak tento rok opäť hľadáte odpoveď na to, ako schudnúť do plaviek, začítajte sa do nášho článku. Prezradíme vám aj to, ako nielen zhodiť niekoľko kilogramov, ale si aj vytvarovať krajšiu postavu bez jojo efektu.

29.09.2021

Ako schudnúť bez jojo efektu, zdravo a s dostatkom živín, ktoré organizmus potrebuje?