Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Relax, posilnenie imunity aj lepšiu kondíciu - čo ešte vám prinesie pravidelný pohyb?

Relax, posilnenie imunity aj lepšiu kondíciu - čo ešte vám prinesie pravidelný pohyb?

Pravidelný pohyb odporúčajú lekári pre zdravie, no prinesie vám aj iné benefity. Stačí sa mu pritom venovať len 30 – 60 minút denne. Ak ešte stále váhate nad tým, či sa venovať behu, posilňovaniu či inej fyzickej aktivite, možno vás bude motivovať náš článok.

 

Cvičenie zbavuje stresu

Aj vy chodíte z práce unavení a pociťujete nedostatok energie? Cvičenie je ideálnym prostriedkom, ako sa zbaviť nahromadeného stresu a zabudnúť na všetky starosti. Pomôže vám vyčistiť si hlavu a odplaví negatívne myšlienky. Domov sa vrátite celkom odpočinutí a s dobrou náladou. Postačí pritom len nenáročné cvičenie či polhodinová prechádzka v parku. Pohyb totiž znižuje aktivitu tej časti mozgu, ktorá sa zaoberá negatívnymi pocitmi.

 

Skupinové cvičenie

 

Pozitívne ovplyvní kreativitu a pracovný výkon

Potrebujete v práci riešiť zložité problémy? Cvičenie zlepšuje okysličenie krvi, viac kyslíka sa preto dostáva aj do vášho mozgu. V kombinácii s odpočinkom, ktorý mu počas cvičenia doprajete, vedie k zlepšeniu koncentrácie a lepšiemu pracovnému výkonu. Rastie tiež vaša kreativita.

 

Pohybom k lepšiemu spánku

Ako spávate? Trvá vám dlho zaspať a v noci sa často budíte? Zabudnite na lieky či výživové doplnky na spanie a vyskúšajte pravidelné cvičenie. Aby ste dobre spali, nemusíte sa celkom vyčerpať vo fitnescentre. Postačia dlhšie prechádzky na čerstvom vzduchu. Takáto aktivita v popoludňajších hodinách či večer vám navyše pomôže sa upokojiť.

 

Cesta ku krajšej postave a lepšej kondícii

Ak sú vám vaše obľúbené rifle priúzke, zmestiť sa do nich môžete vďaka pravidelnému cvičeniu. Na začiatok zvoľte nenáročný šport, keď získate dostatočnú kondíciu, možno zistíte, že vám cvičenie učarilo natoľko, že budete pokračovať. Pohybom tiež spálite množstvo kalórií a vaša postava sa bude postupne formovať.

 

Silnejšie svaly

Pravidelné cvičenie a posilňovanie rôznych svalových partií prinesie po čase výsledok. Iste budete pozorovať, že sú vaše svaly silnejšie. Pri dodržiavaní správnej techniky získate tiež lepšie držanie tela a zlepšia sa aj stabilita a rovnováha.

 

Cvičenie svaly

 

Silnejšia imunita

Neodškriepiteľným prínosom cvičenia je posilnenie imunity. Pre imunitu je najvhodnejšie cvičiť na čerstvom vzduchu, vhodnými športami sú turistika, beh či cyklistika. Ak sa vydáte do prírody, zároveň si prečistíte pľúca od znečisteného ovzdušia. Ďalším benefitom je pobyt na slnku, pri ktorom sa tvorí pre imunitu dôležitý vitamín D.

 

Pohyb prospieva kardiovaskulárnemu systému

Moderný človek so sedavým štýlom života častejšie trpí srdcovocievnymi ochoreniami. Cvičenie vám rozprúdi krv v žilách a srdce je nútené pracovať vyšším tempom. Pravidelné cvičenie preto posilňuje celý kardiovaskulárny systém. Navyše pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a znižuje pokojovú srdcovú frekvenciu.

 

Presvedčili sme vás? Na našom blogu nájdete aj užitočné rady na tému: Ako začať s cvičením.

Podobné články

22.03.2024

V strave každého, kto sa venuje športu, sú dôležitou súčasťou bielkoviny. Tie sú základnou stavebnou zložkou svalov a tkanív, podporujú rast svalov a ich výkonnosť. Pomáhajú tiež pri mnohých procesoch v organizme. V nasledujúcom článku vám prezradíme, ktoré druhy mäsa vám ich pomôžu doplniť.

29.02.2024

Sacharidy dodávajú energiu svalom, mozgu aj kĺbom a sú nevyhnutné pri viacerých procesoch v ľudskom tele. Každý športovec ich tiež ocení ako dôležitý zdroj energie. Mali by byť preto súčasťou každodennej stravy. V ktorých potravinách ich nájdete?

22.12.2023

Tradičné vianočné stolovanie je spojené s množstvom chutného jedla, koláčov, sladkých aj slaných pochutín. Ak sa k tomu pridajú kalórie obsiahnuté v alkoholických a nealkoholických nápojoch, niet sa čo čudovať, že sa číslo na váhe rýchlo zvýši. Chcete sa cez tohtoročné sviatky priberaniu vyhnúť? Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám v tom pomôžu.

14.11.2023

Celulitída vie svojím vzhľadom potrápiť nejednu ženu bez ohľadu na hmotnosť alebo vek, zriedkavo sa s ňou môžu stretnúť aj muži. Ako sa zbaviť celulitídy a aké sú jej príčiny, vám prezradíme v prvej časti našej série na pokračovanie.

02.11.2023

Určite ste už počuli o drobných semienkach s názvom chia. Medzi športovcami sa tešia veľkej obľube, a to najmä vďaka ich jedinečnému zloženiu.

26.09.2023

Zvýšená hladina cholesterolu je problémom, ktorý môže viesť k závažnejším zdravotným problémom. Aby ste ju znížili, vhodné je začať s cvičením v kombinácii so zdravým stravovaním. Niekoľko tipov, ako na to, sme pre vás pripravili aj my.

11.09.2023

Cítite sa nafúknutý, číslo na váhe neustále rastie a pociťujete zdravotné ťažkosti? Za všetkým môže byť nesprávna životospráva a zle nastavený režim stravovania. Ak chcete zmeniť svoj prístup k vášmu telu, vyskúšajte súčasný trend s názvom intermittent fasting.

10.08.2023

Vedeli ste, že rovnako dôležité ako samotné cvičenie, je aj strava, ktorú si počas dňa, a najmä po tréningu, doprajete? Potréningové jedlo nie je len odmenou za zničenie sa vo fitku, ale stará sa o celkovú regeneráciu tela. Čo by ste teda po mali zjesť a aké živiny budete potrebovať doplniť?

20.06.2023

Keď sa povie sacharidy, mnoho začínajúcich športovcov k nim má nekompromisne odmietavý postoj. Ten je nielen zbytočný, ale môže mať aj fatálne dôsledky. Zbavte sa preto predsudkov a zoznámte sa so základným hnacím motorom vášho tela.

09.06.2023

Lahodná chuť a dokonalá krémová konzistencia sú slová, ktoré dokonale vystihujú arašidové maslo. Táto obľúbená pochúťka v sebe navyše ukrýva mnoho výživných látok, vďaka ktorým si získalo obľubu u množstva ľudí, nevynímajúc športovcov a trénerov. Odkiaľ sa vzalo a je skutočne zdraviu prospešné?