Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Nedarí sa vám začať s domácim cvičením? Poradíme vám, ako sa motivovať

Nedarí sa vám začať s domácim cvičením? Poradíme vám, ako sa motivovať

Pekná postava, zníženie hmotnosti alebo jednoducho cesta k zdravšiemu životnému štýlu. To všetko sú príčiny, prečo sa rozhodneme pre pravidelné cvičenie. Naozaj začať a vytrvať, však môže byť náročné. Pripravili sme preto pre vás niekoľko tipov, ktoré vám v tom pomôžu.

 

Premeňte svoje rozhodnutie na merateľné ciele

Základom, ktorý vám pomôže začať s cvičením, je odpoveď na otázku: „Prečo cvičiť?“ Svoje dôvody prečo venovať pohybu viac času a energie, by ste však mali „rozmeniť“ na menšie ciele. Pomôže vám to nielen vybudovať pravidelné návyky, ale aj vytrvať. Latku si pritom nenastavujte priveľmi vysoko, stanovte si reálne krátkodobé ciele, ktoré vás budú motivovať k vybudovaniu pravidelného návyku. Na začiatok to pokojne môže byť len: „Začnem cvičiť dvakrát týždenne po 30 minút.“ Pokiaľ sa usilujete o zmenu hmotnosti, môže to byť: „Tento týždeň schudnem 0,5 kg.“

 

Tréningový plán aj pre začiatočníkov

Naplánujte si, ako budete cvičiť. Na domáce cvičenie zvoľte štruktúru tréningu a vhodné cviky vrátane počtu ich opakovaní. Nezabudnite na frekvenciu tréningov. Takýto plán vám pomôže lepšie sa zamerať na váš cieľ.

 

Cvičenie na doma

 

Tipy na domáce cvičenie

Pokiaľ ste sa rozhodli začať cvičiť doma, vybavte si domácu mini posilňovňu. Na jej zriadenie nebudete potrebovať špeciálnu miestnosť, postačí kútik vo vybranej izbe. Na domáce cvičenie sa vám zídu nasledovné pomôcky:

  • 1. Fitness podložka — oceníte ju pri cvikoch na podlahe, ochráni vaše kĺby pred jej tvrdosťou.
  • 2. Posilňovacia guma — táto pomôcka vám umožní posilňovanie rôznych svalových partií.
  • 3. Fitlopta — cvičenie s fitloptou môže byť zamerané na posilňovanie aj správne držanie tela.
  • 4. Činky — postarajú sa o účinné posilňovanie svalov ramien a chrbta.
  • 5. Posilňovacie koliesko — táto pomôcka pri cvičení zapája viacero svalov naraz a pomáha vyformovať postavu.
  • 6. Švihadlo — okrem posilňovania je vhodné zamerať sa aj na budovanie kondície. Účinnou pomôckou je pritom práve švihadlo.

 

Televízor nepomáha

Častou chybou pri domácom tréningu je jeho odkladanie do večerných hodín, kedy najviac láka jeho spojenie s pozeraním televízora. Pokúste sa však nájsť si čas ešte pred tým, ako sa oddáte zaslúženému leňošeniu. Na cvičenie doma si vyhraďte chvíľu, kedy si budete môcť dopriať ničím nerušené súkromie. Najlepšie, ak v miestnosti budete sami. Pokojné prostredie posilní vašu motiváciu a podáte lepší výkon.

 

Prezlečte sa

Zvyknite si na to, že sa pred cvičením prezlečiete. Vhodné športové oblečenie udrží svaly a kĺby v teple aj pred nárazmi, čím eliminuje riziko zranení. Zabezpečí tiež odvádzanie potu od pokožky a bude vás motivovať k pohybu. Ak sa pozriete do zrkadla, iste zistíte, že v ňom vyzeráte naozaj štýlovo. I v domácom prostredí odporúčame siahnuť okrem oblečenia po dostatočne pevnej obuvi, ktorá ochráni vaše chodidlá a členky a poskytne vám lepšiu stabilitu.

Podobné články

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.