Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Zdravé a vyvážené raňajky – ako by mali vyzerať?

Zdravé a vyvážené raňajky – ako by mali vyzerať?

Raňajkovať ako králi?

Sú dva tipy ľudí – tí, ktorí bez raňajok neurobia krok z domu a tí, ktorí po zobudení nemajú na jedlo ani pomyslenie. Možno budete prekvapení, ale ani jedna z menovaných skupín svojmu telu nijakým závažným spôsobom neubližuje. Najdôležitejšie je v tomto prípade počúvať svoj organizmus. Každý z nás je jedinečný, a zatiaľ čo jeden nedokáže bez potrebného paliva fungovať, pre iného môže jedlo po prebudení predstavovať zbytočnú záťaž. Snažte sa preto uvedomiť si, čo najviac vyhovuje vám a do sýtych raňajok sa nenúťte nasilu.

 

Zdravé raňajky

 

Výhody raňajkovania

Raňajky so sebou bez pochýb prinášajú svoje benefity. Využijú ich najmä tí z vás, ktorí sa snažia o úbytok na váhe. Nie je tajomstvom, že pravidelné porcie jedál v menších dávkach sú pre rozhýbanie metabolizmu alfou a omegou. Racionálnymi raňajkami dodáte telu potrebnú energiu, s ktorou si vystačí na niekoľko hodín. Vyhnete sa tak vlčiemu hladu, ktorý by ste pravdepodobne mali pokušenie zahnať neskorším vysokokalorickým obedom.

 

Pred rannou rozcvičkou

Zahryznúť pred cvičením aspoň do niečoho menšieho, je vo všeobecnosti považované za prínosné. Bez dostatku energie, ktoré so sebou jedlo nesie, nebudete mať na fyzické aktivity dostatok síl a rýchlejšie sa unavíte. Pozor ale na prejedanie – to môže spôsobiť pred cvičením podobné problémy. Nezabúdajte preto na správnu mieru.

 

Ak máte so skorými raňajkami problém, skúste ich nahradiť nápojom s obsahom proteínu a sacharidov. To sú dve hlavné zložky, z ktorých telo pri tréningu čerpá. Vyskúšajte napríklad 100% Whey Protein z našej ponuky, na ktorom si nielenže pochutíte, zároveň doplníte potrebné bielkoviny a aminokyseliny.

 

100% Protein Whey Iron Aesthetics

 

Raňajky plné energie

Ak raňajkami nepohrdnete, využite to a starostlivo vyberajte, čo na svoj tanier poukladáte. Správny pomer živín dokáže urobiť s vaším telom hneď zrána zázraky. Na čo konkrétne by ste sa mali zamerať?

 

Prím by mali hrať bielkoviny, vláknina, sacharidy a zdravé tuky. V prípade sladkých raňajok je ich vyváženou formou napr. kvalitný jogurt doplnený o oriešky, či rôzne druhy ovocia. Výbornou a rýchlou voľbou je ovsená kaša. Pri jej rýchlej príprave vám pomôže proteínová ovsená kaša YES! Breakfast, ktorá sa postará o prísun tých najdôležitejších prvkov potrebných pre váš 100 % výkon. Ak preferujete slané raňajky, dobrou alternatívou bude celozrnné pečivo, šunka s vysokým obsahom mäsa alebo vajcia.

 

Zdravé raňajky s YES! Breakfast

 

Tipy na rýchle a zdravé raňajky

Na záver sú tu dva tipy na raňajky pre milovníkov sladkého aj slaného. Minimum surovín, jednoduchá príprava a bohatá zásoba živín.

 

Ovsená kaša s arašidovým maslom

Ovsené vločky premiešajte s proteínovým práškom a za stáleho miešania varte vo vode, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Pridajte arašidové maslo, škoricu a poriadne premiešajte. Banán rozpučte a zmiešajte s kašou alebo ho podávajte pokrájaný na kolieska.

 

Celozrnný chlieb s tvarohovým syrom a vajíčkom

  • 2 krajce celozrnného chleba
  • 2 ks vajce
  • tvarohový syr
  • paradajky

Vajíčka vyšľahajte a na troche olivového oleja z nich pripravte praženicu. Chlieb natrite tvarohovým syrom, navrstvite naň praženicu a na vrch pridajte niekoľko plátkov paradajky.

Podobné články

11.07.2023

Raňajky sú základom dňa, ktorý by ste nemali vynechávať. Skvele naštartujú váš organizmus a doplnia potrebné živiny po nočnom hlade. Realita je však častokrát iná – ráno rýchlo vstávame, oblečieme sa a utekáme do práce, kde si dáme nanajvýš kávu. Riešením môže byť ranné smoothie. Čo to je, aké sú jeho benefity a ako si ho môžete pripraviť?

26.08.2021

Jednou z najobľúbenejších dobrôt sú palacinky - áno, aj tie si viete pripraviť v zdravšej verzii plnej bielkovín.