Fitness palacinky: Pochutnáte si a súčasne podporíte rast svalov
Hoci je dodržiavanie zdravej stravy dôležité, najmä keď budujete alebo rysujete svaly, každého z nás občas prepadne neprekonateľná chuť na niečo dobré. Jednou z možností je urobiť si "cheat day" a ukojiť svoje chute, druhou, efektívnejšou možnosťou je pripraviť si obľúbený pokrm v zdravej variante. Ak máte radi pohyb a zdravú stravu dlhšiu dobu, iste viete, že takmer každá potravina alebo prísada do jedla, sa dá nahradiť zdravšou variantou. Jednou z najobľúbenejších dobrôt sú palacinky - áno, aj tie vo zdravšej verzii plnej bielkovín.
Prečo zvoliť sladké proteínové raňajky po rannom náročnom tréningu?
Väčšina ľudí cvičí radšej po práci, ale niektorí z nás si nastavia budík, privstanú si a vyrazia si zacvičiť alebo zabehať hneď ráno. Hodiť do seba banán a vyraziť je pre niektorých nadšencov ideálne. Po takomto cvičení je potrebné doplniť sacharidy aj bielkoviny, dodať telu energiu na celý pracovný deň.
Fitness palacinky sú v takom prípade viac ako ideálne, obsahujú sacharidy, ktoré dodávajúc energiu a bielkoviny, podporujúce regeneráciu a rast svalov. Recept je jednoduchý a zvládne ich aj "antitalent" na varenie.
Jednoduchý recept na fitness palacinky
Pripravte si na raňajky zdravé, ale súčasne veľmi chutné, fitness palacinky.
Ingrediencie:
- 1 banán (banánom nahradíte cukor vo všetkých múčnikoch)
- 3 vajcia
- 75 g ovsených rozmixovaných vločiek
- 2 lyžice mlieka (najlepšie mandľového)
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 2 lyžice proteínu (najlepšie Proteín 100% Whey)
- štipka škorice
- kokosový olej (na vyprážanie)
- ozdobenie (ovocie, javorový sirup, arašidové maslo)
Postup:
1. Banán, ovsené vločky, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, škoricu a proteín šľahajte v mixéri 1-2 minúty do hladka.
2. Na panvici rozpáľte kvapku kokosového oleja. Naberačkou nalejte cesto na panvicu, nechajte malý priestor, aby sa roztiahlo. Smažte 1-2 minúty, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bubliny a spodná strana nebude zlatistá. Otočte a smažte ďalšiu minútu, pokiaľ nebude prepečená.
3. Podávajte s orechovým maslom, javorovým sirupom a ovocím.