Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Fitness palacinky: Pochutnáte si a súčasne podporíte rast svalov

Fitness palacinky: Pochutnáte si a súčasne podporíte rast svalov

Hoci je dodržiavanie zdravej stravy dôležité, najmä keď budujete alebo rysujete svaly, každého z nás občas prepadne neprekonateľná chuť na niečo dobré. Jednou z možností je urobiť si "cheat day" a ukojiť svoje chute, druhou, efektívnejšou možnosťou je pripraviť si obľúbený pokrm v zdravej variante. Ak máte radi pohyb a zdravú stravu dlhšiu dobu, iste viete, že takmer každá potravina alebo prísada do jedla, sa dá nahradiť zdravšou variantou. Jednou z najobľúbenejších dobrôt sú palacinky - áno, aj tie vo zdravšej verzii plnej bielkovín.

 

Prečo zvoliť sladké proteínové raňajky po rannom náročnom tréningu?

Väčšina ľudí cvičí radšej po práci, ale niektorí z nás si nastavia budík, privstanú si a vyrazia si zacvičiť alebo zabehať hneď ráno. Hodiť do seba banán a vyraziť je pre niektorých nadšencov ideálne. Po takomto cvičení je potrebné doplniť sacharidy aj bielkoviny, dodať telu energiu na celý pracovný deň.

Fitness palacinky sú v takom prípade viac ako ideálne, obsahujú sacharidy, ktoré dodávajúc energiu a bielkoviny, podporujúce regeneráciu a rast svalov. Recept je jednoduchý a zvládne ich aj "antitalent" na varenie.

 

Proteínové palacinky

 

Jednoduchý recept na fitness palacinky

Pripravte si na raňajky zdravé, ale súčasne veľmi chutné, fitness palacinky.

 

Ingrediencie:

  • 1 banán (banánom nahradíte cukor vo všetkých múčnikoch)
  • 3 vajcia
  • 75 g ovsených rozmixovaných vločiek
  • 2 lyžice mlieka (najlepšie mandľového)
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 2 lyžice proteínu (najlepšie Proteín 100% Whey)
  • štipka škorice
  • kokosový olej (na vyprážanie)
  • ozdobenie (ovocie, javorový sirup, arašidové maslo)

 

Postup:

1. Banán, ovsené vločky, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, škoricu a proteín šľahajte v mixéri 1-2 minúty do hladka.

2. Na panvici rozpáľte kvapku kokosového oleja. Naberačkou nalejte cesto na panvicu, nechajte malý priestor, aby sa roztiahlo. Smažte 1-2 minúty, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bubliny a spodná strana nebude zlatistá. Otočte a smažte ďalšiu minútu, pokiaľ nebude prepečená.
3. Podávajte s orechovým maslom, javorovým sirupom a ovocím.

Podobné články

11.07.2023

Raňajky sú základom dňa, ktorý by ste nemali vynechávať. Skvele naštartujú váš organizmus a doplnia potrebné živiny po nočnom hlade. Realita je však častokrát iná – ráno rýchlo vstávame, oblečieme sa a utekáme do práce, kde si dáme nanajvýš kávu. Riešením môže byť ranné smoothie. Čo to je, aké sú jeho benefity a ako si ho môžete pripraviť?

20.07.2022

Raňajky sa zvyknú označovať za najdôležitejšie jedlo dňa. Zamysleli ste sa niekedy nad dôvodom, prečo je to tak? Nakoľko sa toto pravidlo približuje skutočnosti a ako by mali vyzerať ideálne raňajky?