Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
TOP cviky na celulitídu

TOP cviky na celulitídu

Odhaduje sa, že približne 80 - 90% žien má celulitídu, avšak aj u mužov sa nevzhľadné jamky na stehnách a pozadí objavujú. Ak ste celulitídu u seba našli, pravdepodobne sa jej už nikdy nezbavíte, avšak existujú spôsoby, ako ju minimalizovať. Niektorí ľudia sú k tvorbe celulitídy geneticky náchylnejší.

Silový tréning - najmä v kombinácii s diétou a kardiom - môže znížiť telesný tuk a vytvarovať svaly, čo pomáha zbaviť sa veľkej časti jamiek.
Vyskúšajte cviky, ktoré nielen pomôžu spevniť svaly a zbaviť vás nadbytočných tukov, ale tiež pomôžu zmierniť prejavy celulitídy.

 

Výpady krížom (Curtsy výpad)

Kľúčom k dokonalému pozadiu je vypracovanie všetkých strán sedacieho svalu. Výpad zasiahne gluteus medius - čo je dôležité pre stabilizáciu bedier.

  • 1. Začnite tým, že stojíte s nohami na šírku ramien a rukami pohodlne pokrčenými pred sebou, aby ste dosiahli rovnováhu.
  • 2. Spevnite stred tela a držte hrudník hore, začnite ohýbať ľavú nohu a pravou nohou vykročte dozadu, prekračujte stredovú čiaru, aby vaša pravá noha pristála diagonálne za vami - ako by ste sa uklonili.
  • 3. Po krátkej pauze zatlačte ľavú pätu a vráťte sa späť na začiatok.
  • 4. Vymeňte nohy a opakujte rovnaké kroky.
  • 5. Dokončite 3 sady po 10 opakovaniach, medzi jednotlivými sériami odpočívajte jednu minútu.

 

Bočný výpad

Bočný výpad sa zameriava aj na vnútornú a vonkajšiu stranu stehien.

  • 1. Postavte sa s nohami na šírku ramien a rukami po stranách.
  • 2. Začnite pravou nohou, urobte veľký krok do strany - pokrčte ľavé koleno - a súčasne zdvihnite ruky pred seba, aby ste dosiahli rovnováhu. Vaša pravá noha by mala zostať rovná.
  • 3. Vráťte sa do východiskovej polohy zatlačením z pravej nohy. Dokončite 10-12 opakovaní na tejto strane, potom vymeňte nohy a opakujte 10-12 opakovaní na druhej strane.

 

Bočné výpady

 

Bulharské drepy

K správnemu prevedeniu bulharského drepu budete potrebovať lavičku alebo iný vyvýšený povrch. Ak potrebujete výzvu, držte v každej ruke ľahkú až stredne ťažkú činku, aby ste naozaj cítili pálenie svalov.

  • 1. Rozdeľte svoj postoj a postavte sa chrbtom od lavičky, pričom horná časť ľavej nohy spočíva na nej a pravá noha a chodidlo je od lavičky na dĺžku lýtka.
  • 2. So spevneným stredom tela krčíte pravú nohú a držte hrudník vzpriamený, pokiaľ nebude vaše pravé stehno rovnobežné so zemou. Možno budete musieť upraviť umiestnenie pravej nohy, aby ste si udržali správnu rovnováhu.
  • 3. Vráťte sa do stoja.
  • 4. Opakujte 12 opakovaní a potom vymeňte nohy.

 

Glute bridge (mostík)

Mostík je komplexný cvik, vďaka ktorému dostanete do varu sedacie svaly, jadro tela, spodný chrbát aj bedrá. Posilní a vyformuje zadok, zbaví vás bolestí a pomôže zlepšiť celkový výkon. Ak je tradičný mostík príliš jednoduchý, skúste prejsť na jednonohú variantu.

  • 1. Začnite tým, že si ľahnete na podložku s pokrčenými kolenami, chodidlami položenými na zemi a rukami po stranách s dlaňami nadol.
  • 2. Nadýchnite sa a zatlačte päty, zdvihnite boky zo zeme zapojením stredu tela, zadku a hamstringov. Vaše telo by malo tvoriť priamku od hornej časti chrbta po kolená.
  • 3. Navrchu sa zastavte a stiahnite a potom sa vráťte do východiskovej polohy.
  • 4. Dokončite 3 sady po 15 až 20 opakovaniach.

 

Glute Bridge (Mostík)

Podobné články

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.