Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Posilňovanie s pomocou gúm na cvičenie má mnoho výhod

Posilňovanie s pomocou gúm na cvičenie má mnoho výhod

Hoci je medzi nami stále viac nadšencov zdravého životného štýlu a pohybu, fitness nevynímajúc, sú gumy na cvičenie stále podceňované a zabúda sa na ne. Možno je to tým, že mnoho ľudí nevie, ako s nimi vlastne cvičiť a či je také cvičenie vôbec efektívne.

Posilňovanie s pomocou cvičiacich gúm je postavené na báze odporu. Musíte len vedieť, ako ich správne používať a nezáleží na tom, či mienite cvičiť nohy, tricepsy alebo celé telo.

 

Gumy na cvičenie existujú v niekoľkých úrovniach

Gumy na cvičenie vždy vyberajte podľa miery odporu. Zohľadnite svoju fyzickú kondíciu a váhu. Sila odporu začína na úrovni 1 a môže ísť až na úroveň 6. Všetky gumy sú rovnako dlhé, rozdiel je v ich šírke, pričom najtenšia guma má najmenší odpor. To znamená, že je vhodnejšie pre cvičenie, ktoré vyžadujú väčší rozsah pohybu. A je tiež o niečo jednoduchšia na používanie, takže je ideálna pre každého, kto práve začína alebo má zdravotné obmedzenia. Používanie úrovne 6 nahrádza cvičenie vlastnou váhou. Poskytuje najväčší odpor a gumy nie je ľahké natiahnuť. Posilňovacie gumy ľahko omotáte okolo cvičebných strojov vo fitness centre alebo ich môžete použiť samostane úplne kdekoľvek - v parku, doma alebo na záhrade. Gumy možno zauzliť, pokiaľ ku konkrétnemu cviku potrebujete menší rozmer.

 

Posilňovacie gumy a príslušenstvo

 

Typy využitie odporu pri cvičení

1. Ste silnejší - každá guma vyvíja na vaše svaly určitú silu, keď je napnutá, a možno ju použiť pri tréningu hornej i dolnej časti tela.

2. Zlepší sa mobilita a pohyblivosť - posilňovacie gumy sú skvelý spôsob, ako zlepšiť vašu flexibilitu, ale môžete ich tiež použiť na zlepšenie pohyblivosti kĺbov.

3. Ľahšia rehabilitácia - gumy sa osvedčili ako základná pomôcka pri rekonvalescencii a sú obzvlášť užitočné pri práci po úrazoch bedra, ramena a kolena.

4. Efektívne vzpieranie - gumy na cvičenie sa používajú predovšetkým pri posilňovaní. Omotané okolo koncov činkovej tyče robia cvičenia náročnejšími, takže môžete o úroveň vyššie zvýšiť jedno opakovanie. Rovnako ich je možné podobným spôsobom použiť s činkami.

5. Náročnejšie príťahy - odporové gumy urobia príťahy náročnejšie. Zauzlite ich okolo vyťahovacej tyče a položte nohu alebo koleno dovnútra pásu, aby ste pri tréningu podporili svoju váhu.

 

Cvičenie s gumou má veľa výhod

Gumy na cvičenie nie sú len novou "modernou" záležitosťou, ale majú veľa nesporných výhod.

 

Kvalita tréningu sa zlepší

Cvičenie s gumou je úplne iné ako napríklad s činkami. Namiesto jednoduchého dvíhania závažia sú vaše svaly pod neustálym napätím. To znamená, že kvalita cvičenie sa s každým opakovaním výrazne zlepší. A keď vaše svaly pracujú tvrdšie, máte lepšiu kontrakciu, ktorá je kľúčom k sile.

 

Upevní sa stabilizácia

Pri cvičení s gumou sa treba oveľa viac sústrediť než pri bežnom cvičení. Chce to tréning, než získate istotu. Ale tým sa zameriavate na svoje stabilizačné svaly a budujete základnú silu, to všetko súčasne. Skúste vykonať nejaké cvičenia tricepsu pomocou gumy a zistíte, ako moc aktivujete svoj stred tela pri ich vykonávaní.

 

Sú dôležité pri funkčnom tréningu

Pri použití cvičiacich gúm je zapojených oveľa viac pohybu v porovnaní s cvičením v tradičnejšom štýle. To je však skvelé pre prácu vašich kĺbov a umožňuje prirodzenejšie pohyby, ktoré robíte v každodennom živote. Budovanie tohto druhu sily vám pomôže dosiahnuť vaše ciele, ale tiež zostať fit a zdraví aj v neskoršom veku.

 

Dokonalá alternatíva k strojom

Stroje môžu byť dobré pre začiatočníkov, pretože vás naučia všeobecné pohyby, ktoré musíte robiť, aby ste sa zamerali na konkrétne svalové skupiny. Môžu však byť obmedzujúce a môžu vás prinútiť pohybovať sa úplne neprirodzene - v závislosti na vašom typu postavy - čo znamená, že zo cvičenia nedostanete maximum. Schopnosť zaťažiť celý sval od predĺženia po kontrakciu vám poskytne najlepšie výsledky - a to je to, čo získate s gumami na cvičenie.

 

Môžete ich so sebou vziať kamkoľvek

Ťažko si predstaviť, že so sebou do parku potiahnete cvičiacu lavicu alebo posilňovací stroj. Gumy na cvičenie sú ľahké a ľahko ich zabalíte do batohu alebo športového vaku či dokonca do kufra, keď sa chystáte na dovolenku.

Podobné články

07.05.2024

Zvýši kondíciu a pomôže aj spáliť tuk — vysokointenzívny tréning (HIIT) naštartuje váš metabolizmus už za 30 minút. Spaľovanie tuku pritom pokračuje aj po tréningu a je vhodný pre mužov i ženy. Čo tento typ tréningu zahŕňa a aké výhody vám prinesie?

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.