Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Zvyknete cvičiť s vlastnou váhou?

Zvyknete cvičiť s vlastnou váhou?

Bodyweight - cvičenie vlastnou váhou - je stále viac obľúbené a to hneď z niekoľkých dôvodov. Nezáleží na tom, či so cvičením začínate alebo si chcete spestriť rutinu z posilňovne, tréning s vlastnou váhou môže byť vynikajúcim nástrojom, ktorý vám pomôže dosiahnuť vaše ciele v oblasti fitness.

 

Prečo začať cvičiť bodyweight?

Pohodlie - nikam sa nemusíte trmácať. Cviky prispôsobujete svojej kondícii a svojim potrebám.

Nízke náklady - k tréningu s vlastnou váhou tela potrebujete iba dobré funkčné oblečenie a samozrejme svoje telo.

Schopnosť prispôsobenia - cvičenie s vlastnou váhou možno vykonávať takmer kdekoľvek vás napadne. V obývačke, na záhrade alebo v parku.

 

Čo je to cvičenie s vlastnou váhou?

Cvičenie s vlastnou váhou je druh silového tréningu, kde pomocou vlastnej váhy vykonávate odpor proti gravitácii. V podstate používate len svoje telo, bez akéhokoľvek iného cvičebného vybavenia. V skutočnosti je pravdepodobné, že ste takmer určite absolvovali niektoré bežné cvičenie s vlastnou váhou, pretože sú často zahrnuté do iných cvičebných programov. Drepy, výpady, kliky, plank, jumping jacks - to sú najznámejšie cviky s vlastnou váhou tela. Striedanie počtu cvikov a opakovaní spolu s dĺžkou tréningu môže cvičenie s vlastnou hmotnosťou buď uľahčiť, alebo naopak zvýšiť náročnosť.

 

Výhody cvičenia s vlastnou váhou

Cvičenie s vlastnou váhou má pre ľudské telo hneď niekoľko výhod.

 

1. Zapojíte všetky svaly

Vybavte si niektoré cviky s použitím vlastnej váhy. Tieto cvičenia sú prevažne "celotelové". Je potrebných viac svalov, aby ste mohli cvik správne dokončiť.
Či už používate na stabilizáciu stred alebo spodnú polovicu, ako pri kliku, alebo aktívne zapájate paže, nohy a stred, ako napríklad pri planku, niekoľko svalových skupín pracuje spoločne na dokončenie cviku.

 

2. Upevníte flexibilitu a rovnováhu tela

Keď vykonávate cvičenie s vlastnou váhou, vaše telo pracuje na stabilizácii. To posilňuje svaly a preťahuje väzy a šľachy, ktoré vám pomôžu zostať v rovnováhe pri každodenných činnostiach, ako je chôdza alebo obyčajné upratovanie, ale aj pri behu alebo vykonávaní iných cvičebných pohybov. Trénovanie tela týmto spôsobom môže pomôcť najmä pri prevencii zranení.

 

3. Je to zábava

Robiť rovnaký typ tréningu deň za dňom nie je len nuda - môže to tiež spomaliť výsledky tréningu. Zmenou cvičenia získate oveľa viac. Vymyslite si nové a vzrušujúce cvičenia s vlastnou váhou.

Podobné články

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.