Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Aké oblečenie vybrať do fitka?

Aké oblečenie vybrať do fitka?

Funkčné, pohodlné a v módnom dizajne - to sú najčastejšie požiadavky na fitness oblečenie. Ako si vybrať tak, aby vám vyhovovalo po každej stránke? A ktoré kúsky budete vlastne potrebovať? Všetky dôležité rady sme pre vás pripravili v nasledujúcom článku.

 

Stavte na funkčný materiál

Fitness oblečenie na cvičenie by malo dobre odvádzať pot. Tu sú najvhodnejšou voľbou syntetické materiály, ktorý navyše rýchlo vysychajú. Myslite však tiež na to, čo si dáte na seba po cvičení, kedy je dôležité, aby vaše svaly zostali v teple. Vtedy vám najviac poslúži 100% bavlna.

 

Oblečenie Iron Aesthetics

 

Pohodlie, ktoré oceníte

Počas cvičenia potrebujú vaše svaly dostatok priestoru. Zvoľte preto voľnejšie kúsky, ktoré vás nebudú obmedzovať v pohybe. Voľnejší strih dopraje vašim svalom úplnú slobodu. Zároveň však dbajte o to, aby fitness oblečenie dostatočne priliehalo k telu. Priveľmi široké strihy by vám pri niektorých cvikoch zavadzali.

 

Dámske fitness oblečenie

V šatníku každej aktívnej ženy, ktorá miluje cvičenie, by nemalo chýbať niekoľko základných kúskov. Veľkej obľube sa tešia športové legíny. Moderné, pružné textílie sa postarajú o vaše maximálne pohodlie aj pri dynamickom pohybe. Iste poteší tiež dizajn a priliehavý strih, ktorý zvýrazní všetky vypracované krivky. Je vám priveľmi teplo? Potom sú vám k dispozícii fitness kraťasy.

 

Dámske oblečenie Iron Aesthetics

 

Bez kvalitnej podprsenky ani na krok

Dôležitým kúskom je športová podprsenka. Najlepšie športové podprsenky nemajú žiadne švy ani kostice, ktoré by vám počas cvičenia mohli vadiť. Iste oceníte aj pevný materiál, ktorý poskytne dostatočnú oporu a odvádzanie potu od pokožky.

 

Nezabudnite na tričká a mikiny

Oblečenie na cvičenie doplníte o tričká. Vyberte si kúsky, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a zároveň nebudú priveľmi voľné. Dôležitou súčasťou sú mikiny. Tie oceníte nielen počas outdorových športových aktivít, môžete si ich dať na seba aj počas odpočinku po cvičení na udržanie tepla v pohybovom aparáte.

 

Fitness oblečenie pre mužov

Okrem tričiekmikín na vrstvenie a zahriatie svalov budú muži potrebovať tepláky alebo kompresné nohavice a iste sa zídu tiež tréningové šortky.

 

Fitness oblečenie Iron Aesthetics muži

 

Tepláky či kompresné nohavice?

V posilňovni oceníte kvalitné tepláky z priedušnej tkaniny. Dôležitý je tiež pohodlný strih, ktorý vám umožní každý pohyb. V teplákoch budete navyše skvele vyzerať aj po tréningu.

Pánske kompresné legíny si vyberte, ak chcete podporiť váš výkon počas tréningu. Pri ich obtiahnutom tvare môžete pozorovať, ako vaše svaly pracujú. Kompresné legíny navyše podporujú krvný obeh, čo vedie k zvýšenému výkonu. Postarajú sa tiež o lepšie odvádzanie kyseliny mliečnej zo svalov, čím eliminujú pocit únavy a svalovej horúčky.

 

Fitness kraťasy

Fitness kraťasy sú ideálnou voľbou do posilňovne a využijete ich tiež na letné športy. Vo voľnom strihu sa postarajú o maximum pohodlia pri každom cvičení. Fitness kraťasy zo vzdušného materiálu oceníte aj vo chvíľach pohody s priateľmi.

Podobné články

01.02.2024

Médiá sú plné tipov o tom, ako byť plní energie, mať krásnu postavu a dobre vyzerať. S pribúdajúcimi rokmi však ubúda množstvo síl, na druhej strane pribúdajú tukové zásoby. Ako zostať v čo najlepšej kondícii a uchovať si aj štíhlu figúru?

18.01.2024

Počas cvičenia v klimatizovanom fitness centre, pri cvičení vonku v chladnejšom počasí aj pri záverečnom strečingu je potrebné myslieť na ochranu svalov pred nadmerným chladom. Prečo a ako to dosiahnuť?

30.11.2023

S príchodom jesene a klesajúcimi vonkajšími teplotami dostáva náš organizmus zabrať. Zima však môže byť na budovanie imunity dôležitým kľúčovým prvkom. Ešte predtým, ako s ním začnete, uistite sa, že viete o otužovaní všetko potrebné.

11.10.2023

Štýlové pánske bundy, ktoré poznáme pod označením bombera, boli vo svojich začiatkoch určené pre leteckých pilotov. V súčasnosti sú mimoriadne trendy kúskom obľúbeným v každom ročnom období. Prečo sú bombery také vyhľadávané a jedna by nemala chýbať žiadnom v pánskom šatníku?

15.08.2023

Hľadáte si nové kúsky, ktoré by ste nosili na tréningy a neviete sa zorientovať v množstve používaných materiálov? Aby sa vám ľahšie vyberalo, v nasledujúcich odsekoch sme pre vás pripravili prehľad tých najčastejšie používaných textílií a ich základných vlastností.

02.08.2023

Cvičenie so sebou prináša radu výhod, ktoré majú pozitívny dopad na vaše zdravie. No zatiaľ čo srdce, mozog či cievy sa fyzickej aktivite radi prispôsobia, čo sa týka kĺbov, tie sú nútené zakaždým podstupovať zvýšenú záťaž. Ako ich ochránite pred tým, aby sa neprimerane opotrebovávali?

01.08.2023

Všimli ste si niekedy pri návšteve fitka, že niektorí bodybuilderi používajú pri zdvíhaní činiek pásy látky omotanej okolo zápästia? Aká je ich úloha a ako ich správne používať, vám odpovieme v nasledujúcich odsekoch.

27.07.2023

Pocítili ste bolesť pri behaní alebo pri zostupe z kopca? Pravdepodobne trpíte bežeckým kolenom. Bolesť vystreľujúca v oblasti kolena nie je problémom u starších, ale čoraz viac aj u mladých, vitálnych ľudí. Prečo vzniká a ako sa dá liečiť?

21.07.2023

Za to môže môj metabolizmus! Určite ste už aj vy počuli túto sťažnosť, prípadne sa na pomalý metabolizmus zvyknete odvolávať sami. Áno, je síce priamo zodpovedný za neželané ukladanie tukov v tele, ale nenechajte sa tým odradiť – nakopnúť ho k rýchlejšiemu pracovaniu nie je nemožné!

21.06.2023

Pitný režim sa za posledné roky stal takmer módnym trendom a so zaručenými odporúčaniami sa akoby roztrhlo vrece. O tom, že voda je pre naše telo nevyhnutná, niet pochýb. Zakladajú sa však všetky rady na skutočnosti alebo ide v niektorých prípadoch len o mýtus?