Produkt bol úspešne pridaný do vášho košíku
Množstvo
Celkom za produkt
0 ks tovaru
Spolu za produkty: (s DPH)
Spolu za doručenie: (s DPH) Doručenie zdarma!
DPH 0,00 €
Celkom za produkt (s DPH)
Pokračovať v nákupe Pokladňa
Zväčšite objem hrudníka s týmito cvikmi

Zväčšite objem hrudníka s týmito cvikmi

Objem hrudníka je pre niektorých nadšencov fitness natoľko dôležitý, že ich počínanie pripomína skôr vedu než drina v posilňovni, doma alebo na workoutovom ihrisku. A je to tak správne. Hrudník je natoľko špecifická časť tela, že nestačí len bezcieľne opakovanie cvikov.

Väčšina mužov (a tiež veľa žien) si ľahne na lavicu a začne zdvíhať, nerobí nič iné, avšak existuje viac spôsobov, veľakrát efektívnejších, ako dosiahnuť mohutnejšieho hrudníka.

 

Hrudník objem

 

Ako zväčšiť hrudník?

Rozmanitosť cvičenie je kľúčová. Každý tréning by mal zahŕňať cviky, ktoré produkujú rôzne svalové akcie.

 

Ťah

Ťahový pohyb na lavici je základ bench pressu, to nie je žiadnym tajomstvom. Tento cvik sa dá nahradiť mnohými ďalšími cvikmi, najmä s činkami. Ďalšou možnosťou sú kliky, zvyšujú svalovú hmotu a silu. Zmeňte polohu rúk a tela, tým zvýšite náročnosť. Ľahké váhy sú účinné, pretože aktivujú viac stabilizačných svalov a vytvárajú lepší rozsah pohybu. To vedie k väčšiemu rastu svalov. Činky poskytujú lepší spôsob, ako postupne podstúpiť oveľa vyššiu záťaž.

 

Lis

Medzi cviky "tlakový lis" patrí push press alebo military press, ktoré poskytujú účinný prístup ku svalovému nárastu a sile. Často podceňované tlakové pohyby pomáhajú vybudovať hornú časť hrudníka alebo klavikulárnu časť. Dobre vyvinutý horný hrudník ovplyvňuje vzhľad celého hrudníka a estetiku hrudníka.

 

Flyes

Cvičenie, kedy sťahujete kladky oblúkovito nadol, pomáha zlepšiť funkčnosť, mobilitu a stabilitu. Počas hlavnej časti tréningu môžete meniť hĺbku predklonu. Čím hlbší predklon, tým viac sa posúva účinok na stred hrudníka. Vplyv má tiež smer paží pred hrudníkom. Čím sú ruky pri vykonávaní cviku vyššie, tým viac sa formujú horné pletence prsných svalov.

 

Pull-Over

Zdvíhanie činky za seba v ľahu sa zameriava na mnoho svalov, pričom jedným z nich je aj hrudník.

 

Dip

Dipy hrudníka sa zameriavajú hlavne na spodnú časť hrudníka a triceps. Tento pohyb pomôže nabaliť obrovské množstvo svalovej hmoty a sily hornej časti tela, najmä s pridanou hmotnosťou.

Podobné články

09.04.2024

Pekne tvarované a vypracované nohy môžete získať aj vy. Stačí, ak do svojho tréningu zaradíte niekoľko cvikov, ktoré pomáhajú odbúravať tuk práve z týchto partií.

06.03.2024

Vhodný tréning v kombinácii so stravou vám pomôže získať štíhlejšiu postavu, nabrať svaly a zlepšiť si kondíciu. Či práve v posilňovni začínate alebo sa už cvičeniu venujete dlhšie, bude pre vás dôležitý aj tréningový plán. Ako ho zostaviť, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

19.02.2024

Uponáhľané dni plné pracovných a rodinných povinností často nenechávajú dosť priestoru na pravidelný tréning. Nájsť si počas dňa hodinku na cvičenie môže byť preto veľmi ťažké. Pomôže vám, ak si ho naplánujete na ráno. A ranný tréning má ešte viac výhod.

24.01.2024

Posilňovanie spodnej časti tela vám pomôžu zefektívniť členkové adaptéry. V čom spočíva ich prínos a ako ich správne používať?

08.11.2023

Ak chcete dosiahnuť formovanie tela a rast svalovej hmoty, nie je dôležité len to, koľko venujete svojim tréningom a nakoľko sú intenzívne. Nemenej potrebnou je regenerácia svalov.

19.10.2023

Švihadlo si určite pamätáte zo svojich detských čias, keď ste cezeň skákali spolu s kamarátmi na školskom dvore. Skákanie cez švihadlo však nie je len detskou zábavkou. Využívajú ho aj profesionálni športovci na posilnenie celého tela, zlepšovanie koordinácie a stability. S jeho pomocou si môžete aj vy dopriať intenzívny tréning, pri ktorom spálite množstvo kalórií.

05.10.2023

Zahriatie svalstva spojené so strečingom celého tela by malo byť súčasťou každého vášho tréningu. Prečo to tak je, aké sú jeho výhody a ako na to? Radi vám tieto otázky zodpovieme v našom článku.

14.09.2023

Počuli ste už o posilňovacej gume? Táto skvelá tréningová pomôcka rovnako potrápi nováčika aj fitnes borca. Je cenovo dostupná a spestrí aj bežné cvičenie. Ako sa posilňovacia guma používa, vám objasníme v nasledujúcom článku.

07.09.2023

Trápi vás stuhnutá krčná chrbtica? Príčiny bolesti môžu byť rôzne, počnúc od nesprávnej pozícií tela po zdravotné problémy. Hociktorá by bola príčina, jestvujú niekoľko jednoduchých cvikov, ktoré vám pomôžu si uvoľniť stuhnuté svaly hrdla a uľahčiť bolesť.

24.08.2023

Radosť z pohybu si môže užiť každý. Dôležitá je len vaša vôľa a dodržanie niekoľkých základných odporúčaní. Ako začať s behaním, vám poradíme v nasledujúcich riadkoch.